Manuele Therapie

Waarom manuele therapie?

manuele therapie

  • Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie waar men zeer specifieke onderzoeks- en behandeltechnieken gebruikt. Daarnaast ontwikkelt een manueel therapeut een uitgebreide wetenschappelijke theoretische kennis, wat zorgt voor een hoog niveau van het zogenaamde klinisch redeneren. Dit klinisch redeneren helpt om uw klachten beter te interpreteren en tot een optimale behandelstrategie te komen. Waar een kinesitherapeut vaak komt tot een symptoombestrijdende behandeling, werkt de manueel therapeut juist aan de oorzaak van de symptomen.
  • Een manueel therapeut werkt voor een deel zoals het woord het al zegt, manueel. Dit zijn specifieke technieken die ingezet worden om gewrichten te mobiliseren of manipuleren (kraken), spieren en gewrichtskapsels te stretchen, zenuwen te mobiliseren, etc. Daarnaast worden er meestal specifieke oefeningen aan toegevoegd welke de effecten ondersteunen of versterken.
  • Manuele therapie is een zeer brede specialisatie en kan bij elke leeftijdscategorie en voor elke lichaamsregio toegepast worden. Zo heeft een manueel therapeut ook een grote meerwaarde binnen de sportrevalidatie.

Maak een afspraak

Wenst u meer informatie over manuele therapie bij Stipt. of wilt u direct een afspraak maken?
Vul dan hier uw gegevens in en wij zullen u zo spoedig mogelijk contacteren!