Over Stipt.

Welkom bij kinepraktijk Stipt.

  • Stipt. is een praktijk voor kinesitherapie en manuele therapie. Dit betekent dat de meest uiteenlopende lichamelijke klachten behandeld worden bij ons. Dit gaat van plotselinge of langer aanhoudende rug- of nekpijn tot zeer uitgebreide revalidatie na operaties of sportblessures. Maar ook hoofdpijn, duizeligheid, kaakproblemen en persoonlijke begeleiding in training en sport behoren tot de dagelijkse kost.
  • Bij Stipt. vinden we het belangrijk dat we u helpen op de lange termijn. Dit bereiken we door een nauwkeurige en doelgerichte aanpak. Door gebruik te maken van zeer specifieke manuele onderzoekstechnieken komen we snel tot een specifieke diagnose. Het onderliggende probleem, welke aan de basis ligt van uw symptomen, wordt aangepakt met een individu-specifieke behandeling.
  • Bij Stipt. weten we dat niet elke patiënt met pijn dezelfde is. Dus waarom zouden we iedereen hetzelfde behandelen? Door te inventariseren welke factoren er allemaal een rol spelen bij uw probleem kunnen we werken aan de basis van het probleem.
  • Een goede kennis hebben over uw eigen lichaam en klachten draagt bij tot een vlotter en beter herstel. Dit voorkomt ook een hoop zorgen omtrent uw gezondheid. Bij Stipt. proberen we dan ook zo duidelijk mogelijk te zijn in onze uitleg omtrent uw problemen.
  • Bij Stipt. denken we ook met u mee mochten wij u niet verder kunnen helpen. Over verdere mogelijkheden zullen we u altijd uitgebreid advies meegeven.

kinesist gentbrugge

Diploma's

Bachelor in de Fysiotherapie

Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen

Master na Master in de Manuele Therapie

Wat is manuele therapie?

Kinesitherapie Gentbrugge

  • Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie. Een manueel therapeut leert zeer specifieke onderzoeks- en behandeltechnieken. Daarnaast ontwikkelt een manueel therapeut een uitgebreide wetenschappelijke theoretische kennis, wat zorgt voor een hoog niveau van het zogenaamde klinisch redeneren. Dit klinisch redeneren helpt om uw klachten beter te interpreteren en tot een optimale behandelstrategie te komen. Waar een kinesitherapeut vaak komt tot een symptoombestrijdende therapie, zet de manueel therapeut juist in op de oorzaak van de symptomen.
  • Een manueel therapeut werkt voor een deel zoals het woord het al zegt, manueel. Dit zijn specifieke technieken die ingezet worden om gewrichten te mobiliseren of manipuleren (kraken), spieren en gewrichtskapsels te stretchen, zenuwen te mobiliseren, etc. Daarnaast worden er meestal specifieke oefeningen aan toegevoegd welke de effecten ondersteunen of versterken.
  • Manuele therapie is een zeer brede specialisatie en kan bij elke leeftijdscategorie en voor elke lichaamsregio toegepast worden.